Pestycydy w żywności – jak się przed nimi uchronić?
Chemia zabezpiecza nasze ulubione jedzenie przed zepsuciem i licznymi zagrożeniami, takimi jak robaki. Niestety, takie działa skutkują skażonymi owocami i warzywami. Oto, co trzeba wiedzieć, by zminimalizować obecność pestycydów na naszym talerzu.

![Pestycydy w żywności – jak się przed nimi uchronić? [fot. Pixabay]](http://gfx.newsello.pl/4/22/422282fee78abffded9eb7bb216660cb79d_350x200.jpeg)
![Przepisy na Wielkanoc – zestaw trzech super ciast! [fot. materiały prasowe]](http://gfx.newsello.pl/1/e5/1e57725a77cd650fe41824d67257d0f2314_350x200.jpeg)
![Buraki – swojski sposób na lepsze zdrowie [fot. Pixabay]](http://gfx.newsello.pl/d/67/d67eaa65a462eb06f20854881b194ca234c_350x200.jpeg)
![Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice – przepis na sukces! [fot. materiały prasowe]](http://gfx.newsello.pl/f/f5/ff52ccf21e5fcbf8f5cb58e5fd4710af494_350x200.jpeg)
![Tymbark Vitamini – dowiedz się, jak pomarańcz trafiła do twojego ulubionego soku! [fot. materiały prasowe]](http://gfx.newsello.pl/e/c3/ec3bb2c8097de15ee143cf9921e1d43d2b8_350x200.jpeg)
![Tymbark Vitamini – poznaj drogę marchewki prosto do twojego ulubionego soku! [fot. ip]](http://gfx.newsello.pl/c/ab/cabe5a9f70c37ac11b9da6d232f02c1d49d_350x200.jpeg)